В’ятрович звернувся в СБУ через “російських агентів” Дубінського і Деркача

 

Народний депутат України Володимир В’ятрович (фракція “Євросолідарність”) повідомив, що надіслав офіційне звернення в СБУ, в якому просить голову відомства Івана Баканова пояснити, чи буде спецслужба вживати заходів після санкцій Сполучених Штатів Америки до двох нардепів – Андрія Деркача та Олександра Дубінського.

Копію депутатського зверення В’ятрович опублікував на сторінці у фейсбуці в п’ятницю, 22 січня.

В’ятрович нагадує, що 10 вересня 2020 року США запровадили санкції проти нардепа Андрія Деркача, котрий, як заявили в Держдепі, понад десять років є активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами”.
11 січня 2021 року США запровадили санкції вже проти семи громадян України, серед яких, крім Деркача, також і депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський.

“В СБУ ж не можуть не розуміти, що російська агентура для України ще небезпечніша, ніж для США. Адже Росія здійснює проти нас збройну агресію. Проте виглядає так, що і Деркач, і Дубінський почуваються в Україні цілком безкарно. І СБУ має відповісти чому”, – підкреслює нардеп.

“Якщо американці щось наплутали і Деркач та Дубінський не мають нічого спільного з московською агентурою, то, мабуть, СБУ має публічно про це заявити. Мовляв, після закінчення академії ФСБ Росії і захисту дипломної роботи “Організація і проведення зустрічей з негласною агентурою” Андрій Деркач ніяким російським агентом не є і ніякої діяльності в інтересах держави-агресора не проводить”, – продовжує з іронією В’ятрович.

Він просить у спецслужби назвати, які заходи та вживає для захисту національних інтересів від російських агентів.

Як інформувала “Новинарня“, 11 січня 2021 року Сполучені Штати внесли до санкційного списку сімох громадян України та чотири організації: це чинний народний депутат Олександр Дубінський (“Слуга народу”), колишні нардеп Олександр Онищенко, прокурор Костянтин Кулик та співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, помічник нардепа Деркача Дмитро Ковальчук, формальний власник телеканалу “Ера” Антон Симоненко, керівник інформагентства “Онлі-ньюз” Петро Журавель, а також медіакомпанії Деркача “Ера-Медіа”, “Онлі-ньюз”, ТОВ “Скептік” та сайт NABU Leaks.
Їхні активи, власність, рахунки у США, підконтрольні організації тощо підлягають блокуванню (що ускладнює доларові транзакції), американські візи анулюються, крім того, резидентам США заборонено мати із ними бізнес-контакти.

Раніше, після оприлюднення в Україні записів розмов президента Петра Порошенка із тодішнім віцепрезидентом США Джо Байденом, Вашингтон у жовтні 2020 року наклав санкції на позафракційного нардепа Андрія Деркача, якого Штати вважають “активним агентом РФ”. Дубінського і компанію вважають учасниками цієї мережі.

Після оголошення санкцій проти Дубінського радник голови ОП Єрмака розповідав, що Зеленський не реагуватиме на це рішення США.

Читайте також:
Із реакції на санкції щодо Дубінського видно, що Єрмак підштовхує Україну в обійми Росії, – Шабунін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна