На Донеччині розробили перший в Україні підземний 3D-тур у соляних шахтах

 

В Соледарі Донецької області створили віртуальний тур по соляній шахті на глибині понад 200 метрів.

Віртуальну подорож соляною шахтою створили активісти, які розвивають на підконтрольній Донеччині локальний туризм в проєкті “Шлях, позначений сіллю”, передає “Вільне радіо”.

“Таким чином людина може “побувати” в соляній шахті, не виходячи з дому. Це дуже актуально під час пандемії коронавірусу, коли є певні обмеження. А також це чудова можливість популяризації та розвитку туризму. Це більш унікальний контент, з вау-ефектом, ніж фото чи відео”, — прокоментував керівник студії Travelbox VR Сергій Орлик.

Соляну шахту Соледару, спелеосанаторій та інтер’єр музею соляної промисловості можна побачити за цим посиланням.

Перша панорама знята над шахтою з квадрокоптера, для того аби глядач з висоти міг зрозуміти простір, який потім можливо захоче відвідати з екскурсією. Це панорама 360 градусів: її можна покрутити у всі боки, наблизити та роздивитися об’єкт більш детально.

На панорамах відмічені ключові або значимі об’єкти, і якщо на них натиснути, випливає інформаційна довідка. Такі “підказки” є протягом всього віртуального туру.

Зліва в меню відображені всі панорами цього віртуального туру. Тому можна одразу перейти на ті панорами, які цікавлять більше. Або гортати їх по черзі, спочатку натиснувши кнопку “спуск”, як під час реального туру. Стрілки позначають напрям руху.

Віртуальний тур коректно працює в мобільний телефонах, планшетах та ноутбуках, додали розробники.

Читайте також:
Нью-Йорк, з якого видно Горлівку. Німецьке селище в “сірій зоні” показує себе і свою історію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.