На Одещині демонтували пам’ятник Леніну

 

У селищі Калчева Болградського району Одеської області в четвер, 21 січня, демонтували пам’ятник Володимиру Леніну.

Про це повідомив керівник Південного регіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк, передає “Радіо Свобода”.

“Пам’ятник демонтували після звернення до облдержадміністрації. Все проходило під контролем поліції, офіційно”, – наголосив він.

За словами старости села Георгія Касима, монумент демонтували силами місцевих мешканців і продали в парк Фрумушика-Нова, де в останні роки збирають радянські пам’ятники Леніну, Сталіну, Марксу та іншим.

Ціну монументу Касим не озвучив.

До кінця місяця в Одеській області планують демонтувати ще один пам’ятник Леніну, у селищі Старі Трояни.

Нагадаємо, 15 січня Болградська районна прокуратура в Одеській області заново відкрила провадження через демонтаж пам’ятників Леніну в трьох селах на півдні регіону, зокрема в селищі Калчева.

Раніше у двох селах від пам’ятників Леніну вже позбулися – у Залізничному з комуніста зробили пам’ятник болгарському колоністові, а у Виноградному – демонтували.

Як інформувала “Новинарня“, у Бердянському районі в селі Осипенко на місці, де до 2014 року стояла гіпсова скульптура Леніна, встановили фігуру Христа Спасителя.

Читайте також:
У Каховці демонтували пам’ятну дошку більшовикам, яку нещодавно відновили

Нардепка Скороход назвала боротьбу з комунізмом “маразмом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна