На Запоріжжі замість Леніна встановили скульптуру Ісуса Христа

 

У Бердянському районі в селі Осипенко на місці, де до 2014 року стояла гіпсова скульптура Леніна, встановили фігуру Христа Спасителя.

Про це в понеділок, 30 листопада, пише місцеве видання “ПроБердянськ”.

Зазначається, що скульптуру Христа виготовили та придбали за гроші “таємничого мецената”, а от кошти на облаштування території, освітлення, встановлення відеонагляду та монтаж скульптури збирали за допомогою небайдужих людей.

Мешканцям громади та вірянам Свято-Покровського храму ПЦУ вдалось зібрати близько 25 000 гривень.

Скульптура Христа Спасителя вже встановлена. Поруч планують розмістити меморіальну дошку та завершити благоустрій навколо пам’ятника.

“Висловлюю найщиріші слова невимовної подяки дорогим жертводавцям, які відгукнулись на мій заклик і склали свої щедрі пожертви на скульптуру Христа Спасителя з меморіальною плитою з граніту та оновленою територією навколо. Цей факт ще раз підкреслює, що скульптура з меморіальною плитою є нашим спільним здобутком у відродженні і розвитку духовності й нашого культурного спадку”, – сказав настоятель парафії протоієрей Василь Турчак.

Нагадаємо, на Одещині пам’ятник Леніну перетворили на збирача винограду.

Читайте також:
Археологи виявили в Назареті дім Ісуса Христа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна