На Одещині пам’ятник Леніну перетворили на збирача винограду. ФОТО

 

У селі Залізничне Болградського району Одеської області місцеві мешканці декомунізували пам’ятник Володимирові Леніну, вдягнувши його в болгарський національний костюм та додавши виноградну лозу.

Про це інформують на фейсбук-сторінці “Декомунізація.Україна” у понеділок, 20 липня.

Пам’ятник Леніну вирішили змінити ще у 2016 році рішенням Болградської райради.

Оновленного Леніна взули в онучі, піджак переробили на жилет. Борідку-еспаньйолку залишили, проте додали закручені вуса.

Фото: Facebook/Декомунізація.Україна

На голові в декомунізованого пам’ятника красується шапка-кучма. Біля ніг – мішок винограду, а в руках – секатор та виноградна лоза.

“Нещодавно в селі Залізничне, що на Одещині, пам’ятник Леніну перетворили на пам’ятник болгарському переселенцю. Таким чином на відкритих територіях в Україні лишилося два пам’ятники Леніну – в селах Калчева та Городнє Болградського району”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
У Кропивницькому демонтували стелу з гербом СРСР. ФОТО

У Рівному пофарбували в рожеве пам’ятник радянському воєначальнику Богомолову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна