Майбутні держсекретар і міністр оборони США підтримали постачання Україні летальної зброї

 

Надання Україні військової допомоги, включно з летальною зброєю, підтримали кандидати на ключові пости в адміністрації обраного президента США Джо Байдена на слуханнях у Сенаті.

Кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація Байдена продовжить політику навчання українських військових і надання їм смертельної зброї, повідомляє CNN.

Кандидат на посаду міністра оборони Ллойд Остін заявив, що допомога Україні повинна залишатися пріоритетом. Він підкреслив, що умовою підтримки з боку США має бути прогрес України в боротьбі з корупцією і якості управління.

Остін також підтвердив, що підтримує постачання Україні смертельної зброї. За його словами, зараз склався хороший баланс між допомогою летальною зброєю і нелетальним обладнанням, але в разі необхідності він готовий вносити корективи.

Нагадаємо, в серпні 2020 року Байден заявив, що в разі обрання президентом гарантує економічну і військову підтримку України, включно з летальною зброєю.

Читайте також:
Уряд США підтримує збільшення постачання Україні летального озброєння, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна