Уряд США підтримує збільшення постачання Україні летального озброєння, – Помпео

 

Адміністрація Дональда Трампа позитивно ставиться до рішення обох палат Конгресу США збільшити постачання Україні летальних озброєнь в оборонному бюджеті на 2021 фінансовий рік.

Про це заявив державний секретар США Майкл Помпео в п’ятницю, 31 липня, під час слухань у комітеті Сенату з питань міжнародних відносин, передає “Укрінформ”.

“Адміністрація справді підтримує збільшення такої допомоги”, – зазначив держсекретар у відповідь на запитання сенатора Роба Портмана про позицію уряду щодо збільшення видатків для забезпечення України летальною зброєю.

Водночас глава Держдепартаменту зазначив, що чинна адміністрація зазнає несправедливої критики щодо недостатнього тиску на Росію.

“Ми випустили Кримську декларацію, забезпечили Україну летальною зброєю, запровадили санкції проти понад 360 російських суб’єктів”, – підкреслив Помпео.

Він також наголосив, що Росія грає дестабілізуючу роль не тільки в Україні, а й у Сирії, де підтримує режим Асада. Крім того, РФ будує проєкти газопроводів у Європі, аби посилити її енергетичну залежність.

“Росія – це авторитарна дестабілізуюча сила, яка діє в Україні, Лівії, Сирії та всередині західних демократій. Наша адміністрація докладає зусиль, аби захистити наші інтереси та наших друзів”, – підсумував державний секретар США.

Читайте також:
До ЗСУ надійшли найсучасніші ракети до американських “джавелінів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна