“Пишаюся, що не розпочав нових воєн”: Трамп у прощальному зверненні закликав націю єднатися

 

45-й президент США Дональд Трамп, повноваження якого закінчуються 20 січня, у прощальному відеозверненні до американців висловив гордість з того, що не розпочав нових воєн, і наголосив: його політичний рух “тільки починається”.

Майже 20-хвилинну промову Трампа оприлюднив Білий дім.

Подякувавши своїм близьким та соратникам за любов і підтримку, Трамп висловив особливу вдячність американському народу. “Це надзвичайна честь – служити вашим президентом”, – наголосив він.

І нагадав, що чотири роки тому “став першим реальним аутсайдером [без політичної кар’єри], який переміг на президентських виборах”.

Не оминув 45-й президент і згадки про нещодавні події довкола Капітолію.

“Усі американці були шоковані нападом на наш Капітолій. Політичне насильство – це атака на все, що ми особливо цінуємо як американці. Такого в жодному разі не можна терпіти”, – заявив Трамп.

“Серед американців завжди будуть суперечки, але при цьому ми ніколи не повинні забувати, що ми – нація неймовірних, порядних, вірних та миролюбних громадян. І всі ми хочемо, щоб наша країна розцвітала й процвітала та була дуже, дуже успішною й щасливою. Ми справді чудова нація”, – зауважив 45-й президент.

І наголосив, що “зараз, більш ніж будь-коли, ми повинні об’єднатися навколо наших спільних цінностей, піднятися над партизанською мстивістю і кувати нашу спільну долю”.

Трамп також наголосив на лідерстві США за межами країни: “Світ знову нас поважає. Будь ласка, не втрачайте цю повагу”.

“Я особливо пишаюся тим, що став першим за десятиліття президентом, який не розпочав жодної нової війни”, – заявив глава Сполучених Штатів в останні години на посаді.

“Тепер, коли я готуюся до передачі влади новій адміністрації, я хочу, щоб ви знали: рух, який ми започаткували, тільки починається. Ще ніколи не було нічого подібного. Віра в те, що країна повинна служити своїм громадянам, не зменшиться, а натомість лише посилюється з кожним днем”, – зазначив Трамп.

“Поки американський народ зберігає у своїх серцях глибоку і віддану любов до своєї країни, немає нічого, чого ця нація не могла б досягти. Наша спільнота процвітатиме. Наш народ буде успішним. Наші традиції будуть дбайливо оберігатися. Наша віра буде сильною. І наше майбутнє буде яскравішим, ніж будь-коли раніше.

Я йду з цього величного місця з вірним і радісним серцем, оптимістичним духом і високою впевненістю в тому, що для нашої країни й для наших дітей найкраще ще попереду. Спасибі та прощавайте. Благослови вас Господь. Благослови Господь Сполучені Штати Америки”, – завершив свою промову Дональд Трамп.

Нагадаємо, що інавгурація новообраного президента США Джозефа Байдена відбудеться 20 січня о 12:00 за Вашингтоном.

Всупереч традиції, його попередник Дональд Трамп не братиме участі в цій церемонії. Він став першим за півтора століття і четвертим в історії чинним президентом, який цього не зробить.

Читайте також:
Меланія Трамп у прощальному зверненні закликала “обирати любов, а не ненависть”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна