Меланія Трамп у прощальному зверненні закликала “обирати любов, а не ненависть”

 

Перша леді США Меланія Трамп звернулася до американців із прощальною промовою – за два дні до того, як залишити Білий дім у зв’язку з інавгурацією нового президента Джозефа Байдена.

У зверненні до народу дружина Дональда Трампа висловилася про медиків, коронавірус і насильство.

“Минулі чотири роки були незабутніми. Завершуючи наше з Дональдом перебування у Білому домі, я думаю про всіх тих людей, які після повернення додому залишаться в моєму серці, і про їхні надзвичайні історії любові, патріотизму й рішучості”, – заявила перша леді.

У майже семихвилинній промові Меланія Трамп перелічила зустрічі, події та людей, які особливо вразили її під час перебування в ролі дружини президента. Зокрема, вона згадала про самопожертву медиків, які рятують людські життя під час пандемії COVID-19, та працівників інших галузей, задіяних у боротьбі з пандемією.

“Кожне життя – безцінне, і я закликаю всіх американців дотримуватися заходів безпеки та здорового глузду, щоб захистити найбільш вразливих, поки триває постачання мільйонів доз вакцини [проти коронавірусного захворювання]”, – наголосила пані Трамп.

Вона також розповіла про свої ініціативи під час перебування в ролі першої леді – передусім кампанію Be Best, спрямовану на підвищення добробуту та збільшення можливостей для молоді й захисту від ризиків, пов’язаних із загрозами від переслідування в кіберпросторі та наркотиків.

Меланія висловила сподівання, що після її відходу з Білого дому кампанія триватиме, і “кожен американець стане її посланцем і навчатиме дітей, що означає Be Best – Бути найкращим”.

Вона також закликала всіх громадян США “зосереджуватися на тому, що нас єднає, і бути вищими від того, що нас роз’єднує: завжди обирати любов, а не ненависть, і мир, а не насильство“.

Як вважають оглядачі, це був натяк зокрема й на події під час захоплення Капітолію прибічниками Трампа.

Прощальне звернення Меланії Трамп до американського народу:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by First Lady Melania Trump (@flotus)

Напередодні Меланія Трамп також публічно попрощалася з Білим домом і запевнила, що зробила все від неї залежне, щоб зберегти будівлю в оригінальному вигляді для нащадків.

“Останні чотири роки я мала величезну честь назвати Білий дім своїм домом. За допомогою персоналу Асоціації історії Білого дому і талановитому майстру ми завершили безліч реставраційних проєктів – щоб історією та красою цього будинку змогли насолоджуватися наступні покоління”, – написала перша леді.

Як писала “Новинарня“, інавгурація новообраного президента США Джозефа Байдена відбудеться 20 січня.

Його попередник, 45-й президент США Дональд Трамп, всупереч традиції не братиме участі в цій церемонії. Він стане першим за півтора століття і четвертим в історії чинним президентом, який цього не зробить.

Вочевидь, у зв’язку з цим Меланія, також порушивши традицію, не запросила свою наступницю Джил Байден на “екскурсію” Білим домом перед зміною влади.

Читайте також:
Безпрецедентні заходи безпеки у Вашингтоні: США готуються до протестів і інавгурації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна