Ексзаступник глави МНС України Теличко долучений “ДНРівцями” до переговорів у рамках ТКГ

доповнено

Колишній заступник міністра з надзвичайних ситуацій України Владислав Теличко, а також блогерка Майя Пирогова названі так званими “представниками громадськості ДНР”, яких сторона Росії та сепаратистів Донецька хоче запрошувати на засідання підгрупи з політичних питань Тристоронньої контактної групи (Україна, РФ, ОБСЄ).

Про це в середу, 20 січня, повідомили інтернет-ресурси сепаратистів ОРДО.

“Відповідне повідомлення про призначення у вигляді ноти було заздалегідь направлено координатору ОБСЄ пані Грау напередодні”, – цитує речника своєї “делегації” сайт ДАН.

Зазначається, що у завдання Теличка та Пирогової входить “трансляція думки громадськості ДНР” під час засідань політичної підгрупи.

Як відомо, ОРДЛО не є стороною мінських переговорів, але її самопроголошені “дипломати” запрошуються російською делегацією і намагаються таким чином заявити про свою суб’єктність.

У червні 2020 року Україна ввела до складу своїх підгруп у ТКГ представників переселенців з Донбасу, зокрема журналістів Дениса Казанського і Сергія Гармаша з Донецька.

Владислав Теличко – уродженець Краматорська. Він закінчив Донецький політехнічний університет, став там кандидатом наук.
Був запрошений в якості консультанта в адміністрацію президента України Леоніда Кучми.
Працював заступником голови Херсонської облдержадміністрації, був співробітником апарату Верховної Ради України. Кілька разів працював на посаді заступника міністра з надзвичайних ситуацій України – при президентах Кучмі (до 1999 року) та Ющенку (у 2007-2008 роках, коли МНС очолював Нестор Шуфрич, а прем’єром був Віктор Янукович).
У 2006-2007 роках балотувався до Верховної Ради України від Соціалістичної партії Олександра Мороза.
Надалі підтримував Партію регіонів, був заступником голови Українського союзу ветеранів Афганістану.
У березні 2014 року повернувся до Донецька, де займався “громадською ветеранською роботою”, зокрема у Союзу ветеранів Афганістану т.зв. “ДНР”.
Станом на 2018 рік Теличко був магістрантом Інституту державної служби і управління при президентові Російської Федерації.

Читайте також:
У ТКГ представники так званих “ЛДНР” – це Хрюша і Стєпашка, за якими ховається Росія, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна