У ТКГ представники так званих “ЛДНР” – це Хрюша і Стєпашка, за якими ховається Росія, – Казанський

 

Представник Донецької області в Тристоронній контактній групі Денис Казанський назвав переговори в ТКГ виставою, а представників так званих “ЛДНР” – “тролями”.

Про це він сказав у інтерв’ю виданню “Цензор.нет”, опублікованому у вівторок, 19 січня.

“(….) фактично всі ці переговори – спектакль. Загалом потрібно розуміти контекст. Коли, наприклад, проходять переговори в “нормандському форматі”, туди приїжджають люди, що ухвалюють рішення – лідери України, Росії та посередники-європейці. Там уже йде конкретний і предметний діалог. У форматі ТКГ росіяни привозять із собою тих, кого взагалі брали заради тролінгу. Хто такі ці “представники ОРДЛО”, які називають себе “ЛДНР”? Це – тролі, ширма, за якою ховається Росія”, – наголосив Казанський.

За його словами, це “такі маріонетки як Хрюша і Стєпаша, їх одягають на руки, і вони вдають якусь діяльність”.

“У них рухається щелепа, кліпають очі, але всі розуміють, що це просто ляльки. Їхній сенс у тому, щоби брати участь у певному “театральному дійстві”. Вони постійно вигадують якусь дурню, намагаються завести розмову в глухий кут. Часто їхня мета полягає в провокації перепалки, вони намагаються підколоти, образити”, – розповідає Денис Казанський.

Проте він зазначає, що у політичній підгрупі ТКГ є досвідчені переговорники – Андрій Костін і Олександр Мережко, яких “складно спровокувати”. Вони прекрасно розуміють, що відбувається і ставляться до цього з гумором, не піддаються на провокації.

“Звісно, представники ОРДЛО скандалять, верещать, підстрибують на кріслах. У них там є Владислав Даейнего, який називається “міністром закордонних справ “ЛНР”. Це мій улюблений учасник ТКГ, він кричить, переходить на писк, бере високі ноти, як в опері та постійно свариться з модераторами. В таких ситуаціях я дуже шкодую, що не можна це записати і оприлюднити в інтернеті”, – говорить представник Донецької області в Тристоронній контактній групі.

Казанський вважає, що сам факт існування переселенців, як представників Донбасу з української сторони, – це вже тролінг.

“Коли ми почали роботу, то в них просто “була піна”. Вони тоді не проводили переговори, а просто намагалися нас образити, розказати, що ми несправжні представники Донбасу. Кричали: “Кого ви привели? Це самозванці! Народ представляємо ми!”. Я звертався до модератора: “Ці люди репресіями і переслідуваннями змусили нас виїхати. А тепер розповідають, що тільки вони мають право говорити від імені Донбасу і вдають, що нас немає. Насправді переселенців – півтора мільйони. А вони нам вказують, що ми не маємо права голосу і не повинні брати участь в переговорах. Проте саме тут ми й потрібні – в ТКГ, щоби звучав голос дійсно Донбасу. Росіяни намагалися вдавати, що нас нема. Але ми є! Ми – живі свідки їхніх злочинів, зокрема й політичних”, – наголошує Денис Казанський.

Читайте також:
Представник Росії Гризлов не з’явився на засідання ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна