Представник Росії Гризлов не з’явився на засідання ТКГ

 

Представник президента РФ в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов не з’явився на засідання ТКГ в середу, 16 грудня.

Про це повідомили в пресслужбі Української делегації для участі у ТКГ.

“Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій. На жаль, ми не побачили повноважного представника президента РФ в Тристоронній контактній групі пана Б.Гризлова”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українська делегація знову нагадала про свою позицію – основою врегулювання є весь комплекс домовленостей, досягнутих в рамках Нормандського формату, а також Мінські домовленості як такі, і підтверджує свою готовність продовжити послідовно працювати для їх реалізації, для чого, зокрема, і запропонувала свій “План спільних кроків”.

“Кравчук принципово вимагає від російської сторони як учасника ТКГ взяти на себе політичну відповідальність та офіційно визначити свою позицію щодо необхідності виконати домовленості, досягнуті на вищому рівні у Парижі. Консолідована позиція лідерів держав Нормандського формату, які ухвалили під час своїх зустрічей низку документів щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, є головним дороговказом для подальшої роботи”, – наголосили в УкрТКГ.

Українська сторона продовжує наполягати на реалізації таких заходів:

  • безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб,
  • звільнення утримуваних осіб,
  • розблокування російською стороною роботи КПВВ,
  • фіналізація домовленості про 19 ділянок розмінування,
  • фіналізація домовленості про чотири нові ділянки розведення,
  • забезпечення вільного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України.

Читайте також:
Представник РФ в ООН назвав війну на Донбасі “політичним конфліктом” між Києвом та Москвою, – УкрТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.