Представник РФ в ООН назвав війну на Донбасі “політичним конфліктом” між Києвом та Москвою, – УкрТКГ

 

Українська делегація у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі стверджує, що представник Росії в Організації Об’єднаних Націй Василь Небензя назвав конфлікт на Донбасі “політичним конфліктом між Росією та Україною”.

Про це в четвер, 3 грудня, йдеться в повідомленні української делегації у ТКГ у фейсбуці.

“І найбільш цікаве, і навіть сенсаційне – В. Небензя заявив про “конфлікт на Донбасі”: it is not a domestic conflict in Ukraine, it is a political conflict between Russia and Ukraine (“це не внутрішній конфлікт в Україні, це політичний конфлікт між Росією та Україною”, – йдеться в повідомленні ТКГ.

Також українська сторона заявила, що Небензя припустив, що “нормандських зустрічей, можливо, більше не буде”.

Інших джерел, які б вказували, що саме це сказав Василь Небензя наразі немає. Російська сторона поки це не коментувала.

Напередодні українська делегація у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі розкритикувала спробу Росії легітимізувати представників окремих районів Донбасу за допомогою формату Арріa Ради безпеки ООН. Про таку спробу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
За його словами, таке засідання зголосилися бойкотувати, крім України, також США, Сполучене Королівство, Франція, ФРН, Естонія і Бельгія.

Читайте також:
“Такої бійки я не пам’ятаю взагалі”: Арестович розповів про поведінку росіян на засіданні ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна