В Україні обмежили тариф на розподіл газу до 1,79 гривні за кубометр

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні встановила граничний тариф на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 19 січня, в телеграмі.

“Регулятор підтримав спільне рішення, напрацьоване урядом, народними депутатами та профільним комітетом Верховної Ради. Таким чином максимальне зниження тарифу на розподіл становитиме до 30%”, – відзначив Шмигаль.

Водночас встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначило найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою.

“Найближчим часом у парламент також буде подана ініціатива, яка має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільчими компаніями та встановлюватиме справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей”, – анонсував Шмигаль.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні помітно зросли ціни на газ. Ціни постачальників коливаються в діапазоні 6,99-10,8 грн за кубометр. Через це в низці міст проходять акції протесту.

13 січня президент України Володимир Зеленський провів енергетичну нараду за участю членів Кабінету Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК “Нафтогаз України” та профільних фахівців, на якій ухвалили рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової.

18 січня уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні6,99 грн за кубометр.

Читайте також:
Вітренко запропонував купувати газ у “незалежних компаній” Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна