США ввели санкції проти Росії через “Північний потік-2” та підтримку режиму Мадуро

 

Мінфін США оголосив санкції проти трьох російських суден та двох компаній з РФ, залучених до будівництва окремої ділянки газопроводу “Північний потік – 2”, а також до підтримки нелегітимного режиму Мадуро у Венесуелі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського відомства, оприлюдненому у вівторок, 19 січня.

Так, санкції вводяться проти судна “Фортуна”, призначеного для укладання труб на дні моря, та компанії КВИ-РУС, яка володіє цим судном. Обмеження введені на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом введення санкцій через їхню учать у проєкті “Північний потік-2”.

Крім того, американський мінфін запровадив обмеження проти російських танкерів “Максим Горький” та Sierra, а також російської компанії Rustanker LLC.
У офіційному повідомленні позначено, що ці санкції пов’язані з підтримкою бізнесу нелегітимного режиму у Венесуелі.

Як повідомлялося, США докладають послідовних зусиль для блокування російського проєкту газопроводу «Північний потік-2». У Вашингтоні, зокрема, наголошують, що цей газогін переслідує геополітичні цілі Кремля та серйозно загрожує енергетичній безпеці Європи.

Як відомо, 16 липня 2020 року США рекомендували компаніям-інвесторам переглянути питання про участь у проєкті з будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Держсекретар Майк Помпео заявив, що Держдепартамент планує запровадити нові санкції проти компаній-інвесторів Nord Stream 2.

Прокладка газопроводу “Північний потік-2” була зупинена в грудні 2020 року, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції США, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2.
Санкції США скеровані саме на більш передові судна, що використовують технологію самопозиціонування і не потребують використання якорів.

Читайте також:
Німеччина продовжила дозвіл на будівництво “Північного потоку-2”

Перемога України: “Північний потік-2” перетворився на найдорожчий недобуд РФ, – Зеркаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна