Мінфін: Пряме фінансування бюджету від МВФ має припинитися до 2023 року

 

У Міністерстві фінансів України вважають, що пряме фінансування держбюджету Міжнародним валютним фондом має припинитися до 2023 року.

Про це в інтерв’ю виданню Der Standart заявив міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба міністерства у вівторок, 19 січня.

За словами міністра, сьогодні МВФ надає гроші безпосередньо в бюджет для фінансування дефіциту.

У Мінфіні хочуть, щоби МВФ виділяв гроші на резерви Національного банку, або лише надавав технічну допомогу, тобто гарантії, що гроші будуть доступні у випадку надзвичайної ситуації.

“Пряме фінансування держбюджету має припинитися до 2023 року, аби ми могли позичати гроші на ринкових умовах і знову ставати незалежними відносно своїх запозичень”, – сказав Марченко.

Він зазначив, що Україна все ще залежить від хороших новин від МВФ у 2021 році, щоби продовжувати співпрацювати з ЄС і Світовим банком та позичати гроші на ринку капіталу за прийнятними процентними ставками.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2020 року Міжнародний валютний фонд відмовив Україні надати надзвичайну фінансову допомогу, щоби покрити дефіцит бюджету.

Читайте також:
Бюджет України можуть переглянути за відсутності співпраці з МВФ, – Мінфін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна