Бюджет України можуть переглянути за відсутності співпраці з МВФ, – Мінфін

 

Міністр фінансів Сергій Марченко допускає перегляд держбюджету на 2021 рік за умови відсутності співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Проте урядовець в ефірі “Радіо НВ” у четвер, 14 січня, наголосив, що збереження такої співпраці залишається ключовим сценарієм для Мінфіну.

“Коли ми готували проєкт держбюджету, у нас передбачалося співробітництво з МВФ. Без такої співпраці стане питання перегляду бюджету”, – сказав він.

“Я не виключаю різних сценаріїв. Ми будемо пропонувати, звісно, ключовий сценарій – співпраця з МВФ. Але ми готові до будь-яких ситуацій”, – додав міністр.

Марченко зазначив, що у 2021 році сума погашення держборгу складе 468 млрд грн, близько 370 млрд грн із яких – внутрішні боргові зобов’язання, сума обслуговування складе близько 159 млрд грн.

“На сьогодні у нас достатньо (коштів, – “Н”) на єдиному казначейському рахунку, щоби розплатитися з боргами. Але нам для цього потрібна співпраця з МВФ”, – пояснив він.

Нагадаємо, наприкінці листопада Міжнародний валютний фонд відмовив Україні надати надзвичайну фінансову допомогу, щоби покрити дефіцит бюджету.

Читайте також:
Марченко: МВФ непокоять плани уряду знизити ціни на газ для населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна