Бойовик “ЛНР” хотів здатися ЗСУ, але застрелили свої ж, – ЗМІ

 

Бойовик російсько-терористичних формувань намагався здатися Збройним силам України, але його застрелили свої ж побратими по службі.

Про це в п’ятницю, 15 січня, повідомив “Український мілітарний портал” з посиланням на телеграм-канал “Пиковый туз”, пов’язаний з українською розвідкою.

“Можете Вітю не шукати. Він у мене. Задвохсотився, бідолаха. Набридла йому непробудна колаборантська сірість. Хотів здатися, але “рускій мір” затягує знатно, просто так не відпускає. Ось з неба його і завалили, в кращих традиціях дідів-заградотрядчиків… Дали чергу по кущах”, – йдеться в дописі.

На фото можна побачити тіло бойовика на снігу.

Бойовики підтверджують факт загибелі та пишуть, що він, ймовірно, втратив орієнтування і випадково вийшов на позиції українських військ.

“На одній із бойових позицій “народної міліції ЛНР” на Дебальцівському напрямку військовослужбовець, який вирушив для обстеження прилеглої території в складних погодних умовах, не повернувся на місце несення служби. Не виключено, що через погану видимість боєць збився зі шляху та заблукав”, – йдеться в заяві пресслужби т.зв. “народної міліції ЛНР”, оприлюдненій у п’ятницю, 15 січня.

OSINT-дослідник NecroMancer пише, що бойовик-небіжчик – Калуцький Віктор Валентинович, із Макіївки, 1973 року народження, воював проти України в складі 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу “ЛНР”.

Ймовірно, він був вбитий пострілом у спину.

Як видно на фото, при ньому були особисті речі та стрілецька зброя – ручний кулемет Калашникова.

Читайте також:
Збройним силам здався снайпер “ЛНР”, – штаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.