“Тиснули з будівлі, де працює Єрмак”: Ясько прокоментувала своє звільнення з посади голови делегації України в ПАРЄ

 

Нардепка від “Слуги народу” Єлизавета Ясько, яку звільнили з посади очільниці делегації України у ПАРЄ, заявила про тиск з боку офісу президента під час звільнення.

Про це вона розповіла у інтерв’ю виданню “Новое время”, яке опубліковане в четвер, 14 січня.

На питання про роль голови комітету ВР Олександра Мережка, нардепка відповіла:

“Мережко — це ніхто. Його позиція виходила з набагато вищих кабінетів: від посадових осіб (офісу президента, – Н.) та домовленостей з різними групами впливу”

На пряме питання, чи погоджував її звільнення голова офісу президента Андрій Єрмак вона не відповіла.

“Не буду це коментувати. Водночас скажу: за декілька днів до звільнення мав місце прямий тиск на мене з будівлі, де нині працює Єрмак”, – сказала Ясько.

Нагадаємо, що коментуючи зміну голови делегації, Єлизавета Ясько в фейсбуці зазначила, що її “зняли з посади” та що причиною цього стали “серйозні розбіжності” з колегами.

“У мене виникли серйозні розбіжності з деякими колегами зі “Слуги народу”, які прониклися цінностями і діють методами, що є несумісним з моїми ідеалами і переконаннями. Корупція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег по фракції. До цього додалося відверте схиляння перед російським порядком денним країни-агресора. Раніше мені наполегливо радили переглянути свою думку щодо принципових для України питань та інакше голосувати в ПАРЄ. Я завжди відмовлялась, і ось вам відповідь”, – заявила вона.

Вона додала, що залишиться членкинею делегації, а також – комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ та політгрупи “Європейська народна партія”.

Як інформувала “Новинарня“, народна депутатка від “Слуги народу” Марія Мезенцева стала головою української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Читайте також:
РФ не повернула Раді Європи €9 млн боргу, – постпред Тарасюк

Росіянин Толстой обраний віцепрезидентом ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна