Замість Ясько: новою головою делегації України в ПАРЄ стала “слуга народу” Мезенцева

 

Народна депутатка від “Слуги народу” Марія Мезенцева стала головою української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Про це в понеділок, 11 січня, повідомив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко в телеграмі.

“Щойно після більш ніж тригодинних дебатів делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні замінила главу делегації України в ПАРЄ”, – зазначив він.

Замість Єлизавети Ясько нею стала нардепка від “Слуги народу” Марія Мезенцева – заступниця голови комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

За Мезенцеву проголосували десять членів делегації від “Слуги народу”, обидва представники “Опозиційної платформи – За життя” і представник “За Майбутнє”.

Гончаренко зазначив, що представники “Європейської солідарності”, “Голосу”, “Батьківщини” та деякі від “Слуги народу” не підтримали рішення.

Коментуючи зміну голови делегації, Єлизавета Ясько в фейсбуці зазначила, що її “зняли з посади” та що причиною цього стали “серйозні розбіжності” з колегами.

“У мене виникли серйозні розбіжності з деякими колегами зі “Слуги народу”, які прониклися цінностями і діють методами, що є несумісним з моїми ідеалами і переконаннями. Корупція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег по фракції. До цього додалося відверте схиляння перед російським порядком денним країни-агресора. Раніше мені наполегливо радили переглянути свою думку щодо принципових для України питань та інакше голосувати в ПАРЄ. Я завжди відмовлялась, і ось вам відповідь”, – заявила вона.

Вона додала, що залишиться членкинею делегації, а також – комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ та політгрупи “Європейська народна партія”.

Читайте також:
РФ не повернула Раді Європи €9 млн боргу, – постпред Тарасюк

Росіянин Толстой обраний віцепрезидентом ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна