РФ не повернула Раді Європи €9 млн боргу, – постпред Тарасюк

 

Росія не повернула в бюджет Ради Європи майже 9 млн євро боргу.

Про це заявив постпред України при РЄ Борис Тарасюк, інформує пресслужба представництва в четвер, 22 жовтня.

Така сума приблизно дорівнює дворічним внескам України.

“Це питання є принциповим і виходить за межі лише фінансового аспекту. Адже одним із основних зобов’язань держави-члена є вчасна сплата внесків до бюджету будь-якої міжнародної організації. Росія фінансовим шантажем домоглася виконання Радою Європи всіх своїх цинічних вимог, натомість продовжує ігнорувати виконання взятих на себе зобов’язань”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у січні 2020 року ПАРЄ підтвердила повноваження Росії, відхиливши пропозицію представників України та держав-партнерів про санкції.
ПАРЄ схвалила доповідь, у якій не згадувались жодні порушення Росії, натомість стверджувалось, що Москва показала прогрес, адже заплатила гроші в бюджет Ради Європи та звільнила полонених моряків.
У вересні 2019 року тогочасний генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив, що Росія повністю виплатила Раді Європи заборгованість за 2017-2018 роки.
Москва не платила гроші до бюджету РЄ та шантажувала Страсбург припиненням своєї роботи в організації з літа 2017 року, адже після анексії Криму російська делегація через санкції не брала участі в роботі ПАРЄ.

Читайте також:
Представник Росії заснув на засіданні ПАРЄ. ВІДЕО

Президентом ПАРЄ став Хендрік Дамс, що уникав голосувань про Україну та Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна