Новинського й Портнова ввели до складу наглядової ради Одеської юракадемії

 

До нового складу наглядової ради Національного університету “Одеська юридична академія” увійшли позафракційний народний депутат Вадим Новинський і колишній заступник глави адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов.

Список затвердженого міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом складу оприлюднив у фейсбуці координатор Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков у четвер, 14 січня.

До наглядової ради зокрема ввійшли позафракційний нардеп Вадим Новинський, колишній заступник очільника адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов, а також – колишній глава української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Леонід Кучма.

Проте Кравчук і раніше був у складі наглядової ради Національного університету “Одеська юридична академія”.

У списку є заступник міністра освіти Андрій Гайченко, директорка департаменту освіти Одеської міської ради Олена Буйневич, голова Національної асоціації адвокатів Лідія Ізовітова, керівниця громадської організації “Одеська обласна рада миру” Таміла Афанасьєва, а також адвокатка американського штату Каліфорнія Ангеліна Смирнова, президент Національної академії педагогічних наук, академік Василь Кремень.

“Коментувати щось зайве. Це не український заклад вищої освіти, а просто академія відкритих колаборантів та їхньої підготовки. І через академію проходять тисячі студентів, яких потім викидають на ринок праці, багато йдуть у правоохоронні структури з виплеканим тут світоглядом. У перспективі – це загроза функціонуванню державних інституцій. Проти керівництва академії варто вживати певні законні санкційні заходи, а Шкарлет їм підмахує”, – зазначив у фейсбуці громадський активіст, працівник УІНП Роман Кулик.

Із 2018 року кількість членів наглядової ради Одеської юракадемії скоротилася із дванадцяти до дев’яти, президентом цього вишу з 1998 року є народний депутат ІІІ-VIII скликань, екс-“регіонал” Сергій Ківалов.

Читайте також:
Агентство із забезпечення якості освіти повідомило про новий плагіат у дисертації Портнова

Венедіктова відкрила кримінальне провадження щодо Новинського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна