Венедіктова відкрила кримінальне провадження щодо Новинського

 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила кримінальне провадження проти депутата Верховної ради Вадима Новинського (позафракційний).

Кримінальне провадження відкрито 24 вересня на виконання рішення Печерського районного суду Києва. Про це йдеться у відповіді офісу генпрокурора на запит “РБК-Україна”.

“Досудове розслідування в зазначеному виробництві здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим в Києві”, – сказано у відповіді офісу генпрокурора.

Заяву до суду з проханням відкрити справу проти Новинського подало ТОВ “Гратант”, яке стверджує, що депутат Ради протиправно заволодів майно мережі супермаркетів “Амстор”, в тому числі заставним і іпотечним майном “Укрексімбанку”.

Треба нагадати, що у вересні 2019 року Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність, але кримінальне провадження проти нардепа тепер може відкрити тільки генеральний прокурор.

Читайте також:
Печерський суд дав ГПУ місяць на завершення “церковної” справи Новинського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна