Львівський бронетанковий завод поставить бойові машини “Дозор-Б” на експорт

 

Державне підприємство “Львівський бронетанковий завод” поставить бойові машини “Дозор-Б” на експорт.

Про це заявив директор підприємства Віктор Андрощук у коментарі виданню “Армія.Інформ”.

Зазначається, що раніше зацікавленість виявляв інозамовник з Південно-Східної Азії, що ознайомився з колісною бронетехнікою українського виробництва у тому числі “Дозор-Б”, також йому демонструвались “Козак-2М1” та БТР “Отаман”.

Директор Львівського бронетанкового заводу не назвав, у яку саме країну будуть експортуватися “Дозори” та кількість замовлених машин.

“Цього року уклали контракт на експорт бронемашини “Дозор-Б” і маємо замовлення на комплектування”, – розповів Віктор Андрощук.

Для Збройних сил України у 2021 році виробництво “Дозор-Б” може розпочати інше держпідприємство – “Харківське конструкторське бюро з машинобудування”, що є розробником бойової машини, пише Український мілітарний портал.
У липні 2020 року за результатами державних випробувань, бронемашину “Дозор-Б”, розроблену фахівцями ХКБМ, було прийнято на озброєння ЗСУ.

Першу партію бойових машин у кількості 10 одиниць передано до ЗСУ у липні 2016-го року та після того до війська чи на експорт не постачалась.
Машини були виготовлені на ДП “Львівський бронетанковий завод” за угодою підписаною з Міністерством оборони України у грудні 2015-го року.

Читайте також:
Уряд спростив експорт української зброї та військової техніки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна