Прем’єр Естонії Ратас пішов у відставку через корупційний скандал на мільйон євро

 

Через оголошення Центристській партії підозр у корупції лідер цієї політичної сили Юрі Ратас заявив про свою відставку з поста прем’єр-міністра Естонії.

Про це Ратас написав у фейсбуці в середу, 13 січня.

Прем’єр зазначив, що пред’явлені підозри не вказують однозначну вину, проте кидають тінь на всіх причетних.

“У політиці для вирішення складних ситуацій доводиться робити дуже важкий вибір. У сьогоднішній ситуації, виходячи зі своїх цінностей, я вирішив піти у відставку з поста прем’єр-міністра Естонської Республіки. Це рішення було прийнято після консультацій з правлінням і фракцією Центристської партії”, – написав Ратас.

У вівторок, 12 січня, естонські правоохоронці пред’явили підозри Центристської партії, генсекретарю партії Махайлові Корбу, раднику міністра фінансів Керсті Крахт, підприємцю Хілларі Тедеру, а також ще двом особам.

Вони підозрюються у видачі пільгового кредиту компанії Porto Franco. Через це підприємець зобов’язався надати політикам хабар у мільйон євро.

Читайте також:
Росія – не завжди частина рішення, проте постійно частина проблеми, – міністр оборони Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна