На нараді в Разумкова домовилися знизити ціну на газ для населення

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив зниження ціни на газ для населення до рівня 6,99 грн за метр кубічний, але лише в приблизно в лютому чи березні.

Про це йшлоя на нараді в голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова разом із представниками фракцій, прем‘єром-міністром України Денисом Шмигалем, в. о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК “Нафтогаз” Андрієм Коболєвим в середу, 13 січня.

“Пройшла нарада у Голови ВР із представниками фракцій, Прем‘єром, Вітренко і Коболевим”, – повідомив у коментарі УНН народний депутат України від фракції “Слуга народу” Олександр Качура.

За словами нардепа, прем‘єр підтвердив:

  • газ 6,99 грн на період карантину, але “у прив’язці до опалювального сезону, тобто фактично лютий-березень”;
  • субсидія власникам електрокотлів (близько 1000 грн) починаючи із січня.  За зверненням власників через Мінсоцполітики;
  • щодо транспортування газу. Профільний комітет готує законопроект і ми першочергово голосуємо.

Нагадаємо, що через пандемію та карантинні обмеження ціна на газ для населення зменшиться на 30% і становитиме 6,99 грн за метр кубічний.
Також глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що Міністерства енергетики та юстиції разом із іншими центральними органами виконавчої влади підготують проект постанови Кабінету міністрів України про запровадження державного регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень.
Додамо, що із 1 січня в Україні зросли тарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів.

Як інформувала “Новинарня“, 13 січня президент України Володимир Зеленський провів енергетичну нараду за участю членів Кабінету Міністрів, представників НКРЕКП, очільника НАК “Нафтогаз України” та профільних фахівців, на якій ухвалили рішення про зменшення ціни на газ нижче ринкової.

Читайте також:
Зеленському на нараді в ОПУ представили план зниження тарифів на газ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна