Зеленському на нараді в ОПУ представили план зниження тарифів на газ

 

Президент Володимир Зеленський доручив уряду терміново вирішити питання щодо тарифів на газ для населення.

Про це в понеділок, 11 січня, йшлося на енергетичній нараді за участю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, т.в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, міністра фінансів Сергія Марченка, міністра соціальної політики Марини Лазебної, керівника офісу президента Андрія Єрмака та його заступників, інформує пресслужба глави держави.

“Тарифи на газ для населення мають бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умови та інші причини, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян”, – заявив Зеленський.

Кабінет Міністрів уже готує системні рішення щодо вибудовування балансу на енергетичному ринку.

Очільник Міненерго Юрій Вітренко представив попередній план суттєвого зниження тарифів на газ і встановлення ціни, яка була би справедливою з погляду споживача.

В ОПУ наголосили, що рішення, які обговорювалися на нараді, передбачають також збереження макрофінансової стабільності, розвиток чесної конкуренції на ринку та допоможуть уникнути фінансового дисбалансу.

Нарада в офісі президента пройшла на тлі мітингів проти підвищення комунальних тарифів, які сьогодні пройшли в різних містах України.

Читайте також:
Із 1 січня зросла ціна на електроенергію для населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна