Біля Південного бойовики двічі за день обстріляли ремонтну бригаду водогону

 

Всупереч наданим гарантіям безпеки, бойовики на Донеччині двічі відкривали вогонь у бік бригади ремонтників, яка лагодила водопостачання біля селища Південне на Донеччині.

Про це в п’ятницю, 8 січня, повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил.

“Близько 11:00 з боку збройних формувань ОРДО було відкрито провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку робочої бригади, яка здійснювала ремонтні роботи по відновленню водопостачання (…) на ділянці водогону “Горлівка – Торецьк”…
Для уникнення жертв роботи було припинено. Сторонами вжиті заходи щодо дотримання режиму тиші.
О 12:00 відновлювальні роботи продовжились. Однак, не зважаючи на домовленості, близько 14:00 противник знову відкрив провокативний вогонь зі стрілецької зброї. Роботи було негайно припинено, проведено виведення робочої бригади та офіцерів УС СЦКК із зони робіт”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ремонт біля Південного попередньо був спланований ОК “Північ” ООС спільно з українською стороною СЦКК та регіональним управлінням з експлуатації каналу КП “Вода Донбасу”. Для виконання цих робіт через Місію ОБСЄ було отримано письмові гарантії безпеки з боку “ЗФ ОРДО”. З боку ЗС України надано аналогічні гарантії для проведення “дзеркальних” робіт щодо відновлення водогону в бік Горлівки на тимчасово окуповану територію.

Роботи були організовані та розпочаті в плановому порядку о 10:00 у безпосередній взаємодії з СММ ОБСЄ, вони забезпечувались дзеркальним патрулюванням патрулів Місії спільно з УС СЦКК.

За фактом обстрілів українська сторона СЦКК підготувала письмову ноту на адресу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо зазначених провокаційних дій з боку бойовиків Донецька.

“Українська сторона вважає подібні дії ЗФ ОРДО неприпустимими та такими, що суперечать крокам щодо врегулювання ситуації вздовж лінії розмежування сторін”, – сказано в заяві.

Близько 11.00 з боку ЗФ ОРДО було відкрито провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у…

Опубліковано Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation Пʼятниця, 8 січня 2021 р.

Як писала “Новинарня“, влітку 2020 року від прориву водогону в Південному потерпали позиції українських військових.

Читайте також:
Українські військові посприяли у швидкому ремонті водогону для Новотошківського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна