Пентагон звітує про терміни будівництва нових катерів Mark VI для України

 

Міністерство оборони США звітує про будівництво двох нових патрульних катерів Mark VI для України.

Як повідомляє офіційний сайт Пентагону, будівництво першої партії кораблів буде завершено до грудня 2022 року, передає “Армія інформ“.

Побудує катери для України компанія SAFE Boats International LLC (Бремертон, штат Вашингтон). Будівництво обійдеться 19,97 млн доларів.

Замовником із боку США є Командування військово-морських систем, а фінансування здійснюється за програмою посилення обороноздатності України.

Як відомо, Конгрес США подолав вето президента Дональда Трампа і затвердив оборонний бюджет на 2021 рік, передбачивши на військову підтримку України 250 млн доларів.

Як інформувала “Новинарня“, в червні 2020 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI.
Раніше уряд України звернувся до США з проханням купити до 16 патрульних катерів Mark VI із додатковим обладнанням й озброєнням орієнтовною загальною вартістю близько 600 мільйонів доларів.

Крім того, Україна підписала контракт із французькою компанією “Осеан” на будівництво патрульних прикордонних катерів для МВС.

Патрульні катери Mark VI можуть мати різні конфігурації обладнання: десантно-штурмову, протидиверсійну, протимінну.
Катери MK VI мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь в основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.
MK VI комплектуються двома командами по п’ять осіб, додатково – вісім осіб з доглядової групи (усього 18). Команда з десяти людей зазвичай складається з командира катера, двох рульових, двох механіків, двох операторів озброєння та двох стрільців.
На борту MK VI передбачений камбуз для приготування та зберігання їжі.
На катері передбачено спальні місця для шести осіб. Автономність катера залежить переважно від швидкості та запасів палива та води.

Читайте також:
Нові катери Island та Mark VI зі США надійдуть в Україну наступного року з уже встановленою зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна