У США схвалили продаж Україні 16 катерів Mark VI

 

Держдепартамент США прийняв рішення схвалити продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI.

Про це в середу, 17 червня, поінформував “Мілітарний портал” з посиланням на Агентство з питань оборонного співробітництва США.

Раніше уряд України звернувся з проханням купити до шістнадцяти патрульних катерів Mark VI з додатковим обладнанням й озброєнням орієнтовною загальною вартістю близько 600 мільйонів доларів.

“Цей продаж буде підтримувати цілі зовнішньої політики й цілі національної безпеки Сполучених Штатів, покращуючи безпеку країни-партнера”, – йдеться у повідомленні.

Для остаточного рішення необхідно ще підтвердження від сенату США.

Патрульні катери MK VI можуть мати різні конфігурації обладнання:

  • десантно-штурмову;
  • протидиверсійну;
  • протимінну.

Катери типу MK VI мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь в основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.

Катери типу MK VI комплектуються двома командами по п’ять осіб, додатково – вісім осіб з доглядової групи (усього 18). Команда з десяти людей зазвичай складається з командира катера, двох рульових, двох механіків, двох операторів озброєння та двох стрільців.

На борту MK VI передбачений камбуз для приготування та зберігання їжі.

На катері передбачено спальні місця для шести осіб. Автономність катера залежить переважно від швидкості та запасів палива та води.

Читайте також:
У Чорному морі випробовують український МБАК “Костопіль”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна