Помпео назвав війну на Донбасі замороженою

 

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео назвав розв’язану Росією війну на Донбасі замороженою.

Про це інформує пресслужба Держдепартаменту США з посиланням на інтерв’ю Bloomberg, яке вийшло 4 січня.

Також Майк Помпео наголосив, що США зробили багато важливих кроків для підтримки України у боротьбі з російським агресором.

“Усе досить заморожено. Росіяни двічі укладали домовленості, які не виконували. Я шкодую про це. Ми продовжували робити те, що правильно для українського народу. Йдеться про наші зусилля, щоби зупинити будівництво “Північного потоку-2″,чи про рішення президента надати летальну зброю для українців – те, що попередня адміністрація неодноразово відмовлялася робити”, –  зазначив Помпео.

Він додав, що влада США підтримувала спроможність українського уряду захищатися від загроз, які надходять із боку Росії: військових, інформаційних, енергетичних, а також таких, які існують всередині самої України.

Однак бажаного ефекту це все одно не дало.

“В Україні все ще існує конфлікт, ми не досягли значного прогресу. Європейці також не досягли значного прогресу в своїх дипломатичних зусиллях. Я шкодую про це. Я б хотів, щоб ми досягли більшого”, – підсумував він.

Читайте також:
США сподіваються, що “Північний потік-2” не буде добудовано. І створюють коаліцію проти нього, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.