США перекинули в Румунію ударні безпілотники MQ-9 Reaper та майже сотню військових

 

США на найближчі місяці розмістили на румунській базі Кимпія-Турзій ударні безпілотники MQ-9 Reaper та близько 90 військових.

Про це йдеться в пресрелізі Командування ПС США у Європі та Африці, який опублікували в понеділок, 4 січня.

Американські військові виконуватимуть розвідувальні, спостережні та дослідницькі місії на підтримку операцій НАТО, а ВПС Румунії через 71-шу авіабазу “Генерал Еманойл Йонеску” надаватиме технічну, оперативну та матеріально-технічну підтримку, необхідну для виконання місій.

“Розміщення на передньому краї готових до дій MQ-9 в цьому ключовому стратегічному районі має додати певності нашим союзникам і партнерам, а також дати зрозуміти нашим противникам, що ми можемо швидко відреагувати на будь-яку загрозу, що виникне”, – зазначив командувач ПС США в Європі та Африці генерал Джеф Харіган.

Довідково:
Безпілотник MQ-9 Reaper, нещодавно використаний для вбивства іранського генерала Кассема Сулеймані, управляється з землі екіпажем з двох операторів, має тривалість дії 14 годин, максимальну швидкість до 500 кілометрів на годину і дальність дії 1850 кілометрів.
Він має два радари, один з яких спеціалізується на морському середовищі і може бути озброєний широким спектром ракет або бомб з лазерним наведенням.
Наприклад, він може шукати і атакувати наземні цілі за допомогою до 14 керованих ракет AGM-114 Hellfire повітря-земля.

Читайте також:
США провели ракетні пуски в Румунії з установок, які можуть дістати до окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна