“Націоналісти ніколи не припиняють боротьби”: у Києві відбувся смолоскипний марш на честь Степана Бандери. ФОТО

 

У п’ятницю, 1 січня, в центрі Києва відбулася традиційна смолоскипна хода українських націоналістів, присвячена дню народження лідера ОУН (р) Степана Бандери.

За оцінками журналістів, в акції на честь 112-річчя Бандери взяли участь кілька тисяч людей.

Активісти й симпатики ВО “Свобода”, “Правого сектору”, “Національного корпусу” та інших націоналістичних організацій зібралися в парку Шевченка, близько 18:30 вишикувалися в колони біля Червоного корпусу Київського національного університету та пройшли маршем до Майдану Незалежності (через Бессарабську площу)).

Вони несли синьо-жовті та червоно-чорні прапори, палили смолоскипи та скандували: “Степан Бандера – слава! слава! слава!”, “Чия Україна? Бандери!”, “Путін – х***о!” та ін.

Фотогалерея (ВО “Свобода”, “Укрінформ”, Нацполіція, ФБ Андрія Іллєнка):

смолоскипна хода 1 січня 2021 - днь народження Бандери_Андрій Іллєнко смолоскипна хода 1 січня 2021 - днь народження Бандери смолоскипна хода 1 січня 2021 - днь народження Бандери_3 смолоскипна хода 1 січня 2021 - днь народження Бандери_4 смолоскипна хода 1 січня 2021 - днь народження Бандери_2
<
>

“Неможливо побудувати майбутнє, якщо ми не пам’ятаємо свого минулого. Ми є послідовниками Степана Бандери – символа, який прагнув гідного життя для українців. За його життя так само казали: “ой, не на часі…”, “нас не зрозуміють…” чи “а давайте менше зло…” Він просто робив своє, за що його досі бояться вороги, але його справа живе. Бандерівці знали, що навколишні вороги є сильнішими за них, але попри те готувалися до бою та перемагали!” – заявив під час акції заступник голови ВО “Свобода”, народний депутат VII та VIII скликань Андрій Іллєнко, якого цитує пресслужба партії.

“Націоналісти ніколи не припиняють боротьби за державу. Зробити державу сильною і самостійною – це наша мрія, яку необхідно втілити. Не покладаймо рук, щоб наші українські діти могли пишатися державою”, – сказав також колишній нардеп, відомий актор Богдан Бенюк.

Поліція Києва перед початком ходи повідомила про посилення заходів безпеки в середмісті. Маршрут перевірили на наявність підозрілих речей, працювали кінологи. Учасників демонстрації під час руху супроводжували правоохоронці до Майдану Незалежності.
По завершенні заходу в поліції повідомили, що правопорушень зафіксовано не було.

Окрім Києва, акції зі вшанування пам’яті Степана Бандери відбулися у Львові, Тернополі, Івано-Франківську.

Читайте також:
Тернопільська облрада просить Зеленського повернути звання Героя України Шухевичу та Бандері

Повернення Вождя ОУН: чому Бандеру вбили, а Мельника – ні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна