“Визволителі? Ні, ніколи”: у Белграді невідомі загасили вічний вогонь, привезений Лавровим

 

У столиці Сербії невідомі зловмисники загасили “вічний вогонь”, який глава МЗС РФ Сергій Лавров привіз до Белграда під час нещодавнього візиту.

Про це в середу, 30 грудня, інформує сайт РТС.

Пам’ятник визволителям Белграда був розмальований в ніч з вівторка на середу, коли полум’я було загашено невідомими. На монументі був залишений напис “Визволителі? Ні, ніколи”, а серп і молот закреслений.

“Вічний вогонь” був запалений на урочистій церемонії міністром закордонних справ Росії і президентом Сербії Александаром Вучичем під час недавнього візиту Лаврова.

Заступник мера Белграда Горан Весич заявив, що в зараз поліція намагається встановити особи злочинців.

“Я рішуче засуджую цей насильницький акт, спрямований проти всіх тих, хто героїчно віддав своє життя при звільненні Белграда”, – заявив Весич.

Посольство Російської Федерації в Белграді заявило, що глибоко вражене “варварським оскверненням” вічного вогню на кладовищі визволителів Белграда і вказало на термінову реакцію сербського керівництва та компетентних державних органів на цю подію.

Посольство оцінило цей акт як “цинічну спробу” зарахувати Сербію до тих європейських країн, в яких “війна з пам’ятниками антифашистам і переписування історії набули системного характеру”.

Читайте також:
Вкрадена на Донбасі українська ікона “для Лаврова” потрапила в Боснію через Росію та Сербію

Президент Сербії Вучич заявив, що втомився від лекцій лідерів ЄС про його зв’язки з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна