Палата представників подолала вето Трампа щодо оборонного бюджету-2021 з допомогою для України

 

Палата представників Конгресу США переважною більшістю проголосувала за те, щоб скасувати вето президента Дональда Трампа на законопроєкт про оборонну політику, який передбачає фінансову допомогу Україні і санкції за участь у будівництві російського газопроводу “Північний потік-2”.

Про це повідомляє у вівторок, 29 грудня, агентство АР.

Зазначається, що в понеділок члени палати проголосували 322 голосами проти 87 за скасування вето. Кількість голосів “за” значно перевищує дві третини, необхідні для подолання президентського вето.

Сенат проведе аналогічне голосування цього тижня. Очікується, що він затвердить проєкт більшістю у дві третини.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп наклав вето на проєкт військового бюджету країни на 2021 рік. Про такі свої наміри він заявив ще 13 грудня.

Напередодні Сенат затвердив оборонний бюджет США на 2021 фінансовий рік.

Проєкт передбачає 740,5 млрд доларів на оборонну політику США, і, серед іншого, містить розширені санкції проти проєкту “Північний потік-2”.
Санкції будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення Nord Stream 2.

Також цей законопроєкт передбачає допомогу Україні у розмірі $250 мільйонів. У ньому – і нові санкції проти Туреччини за придбання нею російських систем С-400. Також проєкт передбачає призупинення виведення військ з Німеччини, заплановане президентом Дональдом Трампом.

Читайте також:
Трамп помилував ще 26 людей, зокрема Манафорта і свого свата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна