Трамп помилував ще 26 людей, зокрема Манафорта і свого свата

 

Президент США Дональд Трамп видав ще 26 указів про помилування, зокрема щодо колишнього очільника своєї виборчої кампанії Пола Манафорта, політичного соратника і радника Роджера Стоуна, а також Чарльза Кушнера, батька і радника Джареда Кушнера – чоловіка його доньки Іванки Трамп.

Про це в четвер, 24 грудня, інформує “Радіо Свобода”.

Пола Манафорта, який раніше був політтехнологом президента Віктора Януковича і Партії регіонів в Україні, засудили загалом до 7,5 року ув’язнення в рамках двох кримінальних справ. Його було визнано винним у змові проти держави, у відмиванні грошей та інших фінансових махінаціях, а також прихованому лобізмі й спробі тиску на свідків.

Манафорта навесні цього року перевели під домашній арешт через COVID-19 і проблеми зі здоров’ям.

У липні президент США Дональд Трамп пом’якшив вирок своєму давньому політичному соратникові Роджеру Стоуну, заявивши, що він став жертвою “розіграшу Росії”.

Стоун, давній друг і радник Трампа, був засуджений до трьох років і чотирьох місяців за те, що брехав Конгрес і перешкоджав розслідуванню Палатою представників справи щодо змови із Росією виборчої кампанії Трампа з метою виграти вибори 2016 року.

Рішення про пом’якшення вироку, про яке було оголошено в заяві Білого дому, ухвалене всього за кілька днів до того, як Стоун мав з’явитися у в’язницю для відбування терміну.

Чарльз Кушнер був засуджений до двох років ув’язнення після того, як у 2004 році визнав провину за 18 пунктами звинуваченнями в ухилянні від сплати податків, фальсифікації свідчень і внесенні незаконних пожертв на кампанію.

Також президент США Дональд Трамп своїми передріздвяними указами помилував 15 засуджених, зокрема двох – із так званої російської справи, яку вів спецпрокурор США Роберт Мюллер. Йдеться про радника президентської кампанії Трампа 2016 року Джорджа Пападопулоса, а також його адвоката Алекса Ван дер Зваана.

Читайте також:
Трамп ветував військовий бюджет США на 2021 рік із допомогою Україні й санкціями проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна