Росія допомагає Трампу перед наступними виборами президента, – розвідка США

 

Розвідка США заявила, що Росія втручається у цьогорічну передвиборчу кампанію, щоби Дональд Трамп залишився президентом на другий термін.

Як передає “Новинарня“, про це у п’ятницю, 21 лютого, повідомляє Washington Post з посиланням на чиновників Конгресу США, які слухали доповідь розвідників.

Доповідь  стосувалася зусиль Росії вплинути на вибори 2020 року й посіяти хаос в американському електораті. Представники розвідки попередили комітет про те, що Росія працює над тим, щоби поставити під сумнів чесність голосування 3 листопада, водночас сприяючи переобранню Трампа на другий чотирирічний термін.

Наступного дня після доповіді, Трамп викликав тогочасного директора національної розвідки Джозефа Магваєра, а згодом і звільнив його, замінивши на Річарда Грінелла, який є більш лояльним до Трампа.

Як інформувала “Новинарня“, давнього радника і союзника президента США Дональда Трампа Роджера Стоуна засудили до 40 місяців в’язниці.

Читайте також:
Втручання РФ у вибори США: звіт Мюллера не виправдовує Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна