На Луганщині затримали та відправили в СІЗО військового за замах на умисне вбивство

 

У Луганській області затримано військового за підозрою в замаху на умисне вбивство армійця із застосуванням зброї.

У понеділок, 28 грудня, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Напередодні, 26 грудня, до військової прокуратури Луганського гарнізону надійшло повідомлення про вогнепальне поранення солдата однієї з військових частин, що дислокується на території Луганської області, внаслідок порушення правил поводження зі зброєю.

“Перевіркою цієї інформації, у зв’язку із нехарактерним для необережного поводження зі зброєю розташуванням поранення… встановлено, що потерпілому солдату наскрізні вогнепальні поранення живота та правої гомілки умисно заподіяв його співслужбовець під час конфлікту”, – повідомила у вівторок, 29 грудня, пресслужба спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Того ж дня військового затримали та повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, – закінчений замах на умисне вбивство.

Звернемо увагу, що 26 грудня пресслужба 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого писала про випадок необережного поводження зі зброєю.

“Унаслідок необережного поводження зі зброєю отримав поранення військовослужбовець нашої бригади. Воїна доправлено до медичного закладу, йому надається необхідна допомога лікарів”, – йшлося в лаконічному повідомленні пресслужби.

Зазначалося, що за цим фактом командиром військової частини призначене службове розслідування, а обставини події з’ясовуються.

Читайте також:
“За побиття аватара”: у Краматорську суд арештував командира 37 омпб Павла Лановенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна