Українці визначились, чого прагнуть на Новий рік більше за мир

 

У 2020 році бажання отримати як подарунок на Новий рік здоров’я серед українців значно випередило прагнення “миру в країні” та ладу у сім’ї та розуміння близьких.

Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), опубліковані у понеділок, 28 грудня.

“Хоча вже чотири роки поспіль новорічні вподобання українців не змінюються, але цього разу бажання отримати як подарунок здоров’я (71,5 %) значно випередило прагнення мати “мир у країні” (39,5 %) та лад у сім’ї і розуміння близьких (22%)”, – свідчать дані опитування.

Крім того зараз прагнення просто отримати у подарунок гроші (22%) практично зрівнялося з хорошими стосунками в родині.

“Так само зросло бажання отримати в новому році хорошу роботу (18%). У новому році батьки хочуть побачити успіхи дітей (14%). Кожен десятий опитаний (10,5%) мріє про довге життя. Замикають десятку найбажаніших подарунків цікаві подорожі (8%), кохання (8%) та ліки (вакцини) від коронавірусу (5%), які випередили виграш у лотерею (3%)”, – зазначають автори опитування.

Згідно з результатами, жінки частіше від чоловіків називають здоров’я найкращим подарунком – 76 % і 66 % відповідно.

Крім того, зазначається, що молодь, незалежно від статі, частіше мріє про хорошу роботу та кохання (29% і 16% опитаних віком 18-29 років відповідно). Від грошей та ладу в сім’ї не відмовляться респонденти зрілого віку (28%) і 26% опитаних віком 30-44. А для людей у поважному віці важливе здоров’я і успіхи дітей (83,5% і 20 % опитаних віком 60+ відповідно).

Опитування проведене з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, здійснене методом особистого інтерв’ю face-to-face.

У рамках дослідження провели 2004 інтерв’ю з респондентами, які проживають у 131 населеному пункті України, вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3%.

Як інформувала “Новинарня“, раніше українці визначили головну подію 2020 року.

Читайте також:
Українці назвали Зеленського “невдахою року”, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна