Росія депортує політв’язня Шумкова, його вже везуть до держкордону

 

Російська Федерація сьогодні депортує українського політв’язня Олександра Шумкова. Сьогодні зранку його забрали з Твері та повезли до кордону з Україною.

Про це написала у фейсбуці в четвер, 24 грудня, тітка політв’язня Людмила Шумкова.

Процес повернення додому має відбутися на пункті пропуску “Бачівськ” в Сумській області.
Родичі Шумкова вже їдуть до українсько-російського кордону.

“Прямуємо на “Бачівськ”. Сьогодні зранку о 9 годині за російським часом російські спецслужби повезли Сашка з Твері до кордону на депортацію”, – написала тітка політв’язня.

Станом на 17:00 четверга, 24 грудня, до пункту перетину кордону “Бачівськ” прибули рідні Олександра Шумкова, побратими з “Правого сектору”, кілька знімальних груп.

Як писала “Новинарня“, Олександр Шумков відомий як колишній охоронець лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, солдат 11-ї бригади армійської авіації ЗСУ. У 2017 році в Україні щодо нього велося кримінальне переслідування за дезертирство, зберігання зброї й наркотиків. У Росії Шумкова затримали силовики за обвинуваченнями в екстремістській діяльності, “громадській блокаді Криму” тощо. Зі слів політв’язня, росіяни викрали його з України.
4 грудня 2018 року в Севському суді Брянської області РФ Шумкова засудили до чотирьох років загального режиму.
Надалі Олександр неодноразово оголошував голодування.

1 листопада 2020 року стало відомо, що українського політв’язня Олександра Шумкова побив співробітник колонії у Тверській області РФ.

22 грудня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що 24 грудня Шумков повертається в Україну.

Читайте також:
Ув’язненого в РФ українця Шумкова можуть покарати за відмову робити “благоустрій у колонії”, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна