Україна веде переговори із Польщею для отримання вакцини

 

Україна веде переговори із Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від COVID-19 із Європейського Союзу.

Про це заявив глава представництва України в ЄС Микола Точицький під час онлайн-брифінгу з Брюсселя, передає “Європейська правда” в понеділок, 21 грудня.

“ЄС розробляє механізм надання або продажу третім країнам вакцини, що передбачено кожною з шести угод Єврокомісії з виробниками. Ми, як країна, є у пріоритеті виділення вакцини як насамперед для лікарів та людей похилого віку. Цей механізм може бути готовий в середині січня”, – сказав Точицький.

Посол пояснив, що треті країни будуть отримувати вакцину через одну із країн-членів ЄС.

“Ми передбачаємо, що це може бути Польща, і такі консультації ведуться з польськими колегами”, – сказав він.

За словами Точицького, Україна повинна буде забезпечити умови для зберігання вакцини, в тому числі сховища із наднизькими температурами, як це необхідно, наприклад, для вакцини Pfizer/Biontech.

Нагадаємо, 12 грудня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна безплатно отримає понад 8 мільйон доз вакцини проти COVID-19 на додачу до закупівлі вакцин за бюджетні кошти.

17 грудня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ планує вакцинувати від коронавірусу й громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: число померлих за добу – найменше за півтора місяці. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна