Бойовики взяли в полон розвідника 14 омбр Олександра Пупка

доповнено

Сепаратистські ЗМІ повідомили про затримання молодшого сержанта 14-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені князя Романа Великого Олександра Пупка.

Як заявили окупанти, українського військового затримали ще 17 грудня поблизу окупованого міста Слов’яносербськ Луганської області. 

“Спостерігачами розкрито пересування військовослужбовця ЗСУ в напрямку позицій “народної міліції ЛНР” недалеко від населеного пункту Слов’яносербськ. Старший наглядового посту забезпечив безпечний підхід українського бійця до наших позицій. Без застосування зброї порушника затримали і доставили у відділення військової комендатури, де надали першу медичну допомогу, провели огляд”, – повідомив на брифінгу в понеділок, 21 грудня, начальник так званого “управління народної міліції ЛНР” Ян Лещенко, якого цитує сайт ЛИЦ.

СепарЗМІ назвали вік, посаду та місце народження Пупка.

Він – 1991 року народження, народився в селі Немовичі Сарнинського району Рівненщини. У 14-й бригаді перебуває на посаді командира відділення розвідувального взводу мотопіхотного батальйону.

Звання – молодший сержант.

Традиційно для таких випадків, окупаційні речники заявляють про нібито “наркотичне сп’яніння” українця, який перейшов за лінію зіткнення.

Прикметно, що з дня затримання 17 грудня, як передають окупанти, до брифінгу російських пропагандистів пройшло чотири дні.

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил в 15:50 понеділка, 21 грудня, визнав, що військовий ЗСУ перебуває на тимчасово окупованій територї Луганщини. 

Зазначається, що 17 грудня 2020 року під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, який виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, виявили відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали.

“Військовослужбовець затриманий представниками незаконних збройних формувань. Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних сил України. Обставина події з’ясовуються”, – повідомили в штабі.

У бригаді поки що не реагували на інцидент, про який повідомили бойовики “ЛНР”. “Новинарня” звернулася у військову частину щодо коментаря.

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня пресслужба української делегації в ТКГ повідомила, що 17 грудня Україні передали тіло військовослужбовця 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, який помер на тимчасово окупованій території. Його відсутність в бригаді виявили 14 грудня.
Спочатку в тексті речника УкрТКГ Олексія Арестовича було зазначено, що військовослужбовець “14 грудня цього року, перебуваючи у стані сп’яніння, скоїв самовільний перехід на сторону противника (без зброї), і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”.
Тепер ця інформація відсутня, і сказано тільки, що він потрапив на непідконтрольну територію “за невстановлених обставин”.
Результати проведення судово-медичної експертизи, за даними ЗМІ, свідчать про те, що Микола Тарасюк насправді був задушений, а на його тілі виявлені значні синці та садна.

Читайте також:
Арестович визнав, що транслював у ТКГ версію роспропаганди щодо загибелі бійця 14 омбр на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна