Арестович визнав, що транслював у ТКГ версію роспропаганди щодо загибелі бійця 14 омбр на Луганщині

 

Радник з інформаційної політики Української делегації для участі в ТКГ Олексій Арестович вибачився за дезінформацію суспільства та визнав, що транслював версію російської пропаганди щодо загибелі бійця 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого на Луганщині.

Відповідна заява поширена в п’ятницю, 18 грудня, на офіційній сторінці Української делегації в ТКГ у фейсбуці.

Зазначається, що вчора на сторінці делегації було оприлюднено повідомлення про повернення українській стороні тіла одного з наших військовослужбовців, який “за невідомих поки обставин” опинився на тимчасово непідконтрольній уряду України території та загинув там.

Арестович ще раз процитував згенерований собою ж меседж російської пропаганди:

“Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї), та помер від алгокольної або наркотичної інтоксикації”.

Речник вибачився “за дезінформацію суспільства”.

“Дане повідомлення стало технічною помилкою, відповідальність за яку несу я особисто (!) (переплутав версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні, та повідомлення для ЗМІ) і фактично оприлюднив версію окупантів”, – написав радник з інформаційної політики.

Версію про отруєння Миколи Тарасюка наркотиками окупанти поширили в четвер опівдні через підконтрольні луганські ЗМІ.

Зазначалося, що так звана “народна міліція ЛНР” затримала Тарасюка у стані сп’яніння за лінією розмежування, біля селища Фрунзе, коли він ішов з боку Кримського.

Як інформувала “Новинарня“, 17 грудня пресслужба української делегації в ТКГ повідомила, що Україні передали тіло військовослужбовця Збройних сил України, який помер на тимчасово окупованій території.
Йдеться про військового з 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

“Вранці 14 грудня, під час перевірки особового складу, в одному з підрозділів військової частини було виявлено відсутність одного з військовослужбовців. На телефонні дзвінки він не відповідав, тож було організовано розшукові заходи, які не дали результату. Зброя військового залишилася на місці, конфліктів із товаришами по службі він не мав”, – повідомила пресслужба військової частини.

Підкреслимо, що Тристороння контактна група змінила повідомлення про інцидент. Раніше в тексті було зазначено, що військовослужбовець “14 грудня цього року, перебуваючи у стані сп’яніння, скоїв самовільний перехід на сторону противника (без зброї), і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”.
Тепер ця інформація відсутня, і сказано тільки, що він потрапив на непідконтрольну територію “за невстановлених обставин”.

Результати проведення судово-медичної експертизи, за даними ЗМІ, свідчать про те, що військовий насправді був задушений, а на його тілі виявлені значні синці та садна.

Читайте також:
Російські окупанти вчинили наругу над тілом загиблого на Донеччині медика Миколи Іліна, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна