Фільм “Заради кожної краплі” завершив трилогію “Вогняний тризуб” про ракетні війська і артилерію ЗСУ

 

Свята великомучениця Варвара – покровителька ракетників і артилеристів. За православною традицією її день – 17 грудня. Саме до цієї дати і вийшов третій, завершальний фільм документальної трилогії “Вогняний тризуб” про ракетні війська і артилерію – “Заради кожної краплі”.

Їм’я небесної покровительки носить 19-та ракетна бригада “Свята Варвара” з Хмельницького.

“На території частини у храмі Нестора Солунського зберігається частинка мощей Варвари. Це – наш оберіг, який додає впевненості нашим діям і віри, що перемога буде за нами”, – каже майор Ростислав Карпуша із 19 орбр.

У фільмі тривалістю 56 хвилин розповідається про частини й підрозділи, а найперше – про людей, які там служать.

Творча група фільму:
режисер – Олексій Гончарук, автор сценарію – Олег Калашніков, графіка – Костянтин Наумов, редактори – Світлана Наконечна й Олександра Гончарук.

“Загалом у трилогії своїми думками про ракетні війська й артилерію діляться 125 людей – військових і цивільних. Щоб їх записати, нам довелося побувати у різних кутках нашої країни, відвідати три з половиною десятки великих міст і маленьких сіл. Наприклад, на заході держави –це Старичі у прикордонному районі Львівської області, а на сході – лінія фронту”, – розповідає автор сценарію Олег Калашніков, пресофіцер 26-ї артилерійської бригади.

“Якщо продовжити тему чисел, то творчій групі треба було обробити 30 годин інтерв’ю, які нам дали представники сухопутних військ, військово-морських сил, десантно-штурмових військ, конструктори і виробники озброєння і техніки, просто цивільні громадяни, заради спокою котрих, власне, і працюють наші захисники”, – каже режисер Олексій Гончарук, офіцер 26-ї  бригади.

І хоча трилогію завершено, глобальну документальну історію про ракетників і артилеристів автори на цьому не завершують.

“Є ще багато тем, про які варто розповісти”, – переконаний режисер.

“Заради кожної краплі” – це вже 11-й документальний фільм про українських захисників, який Гончарук створив разом із друзями-однодумцями. У цій команді – Національна федерація самбо України, підприємці, волонтери, музиканти.

Нагадаємо, що автором ідеї трилогії “Вогняний тризуб” є генерал-майор Андрій Маліновський – бойовий офіцер, начальник Управління РВіА.

Перший фільм “За законами Всесвіту” вийшов 3 листопада – на День ракетних військ і артилерії ЗСУ, а другий, “Зброя Бога” – 6 грудня, в День Збройних сил України.

Читайте також:
“Зброя Бога”: вийшов другий фільм трилогії про ракетні війська й артилерію ЗСУ. ВІДЕО

“Вогняний тризуб”: вийшов перший фільм трилогії про ракетні війська і артилерію ЗСУ

“Останній аргумент” Романа Дашкевича: перший фільм про засновника артилерії УНР. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна