“Зброя Бога”: вийшов другий фільм трилогії про ракетні війська й артилерію ЗСУ. ВІДЕО

 

Ракетні й артилерійські системи – зброя дальнього ураження. Тож невипадково за цим родом військ закріпилося ім’я “богів війни”: смертельне залізо прилітає, наче з небес – бо того, хто стріляє, не видно.

І коли з’явилася можливість вражати противника “з-за обрію”, народилася воєнна мудрість: “Для гармати ворог буває трьох типів: укритий, відкритий і накритий“.

6 грудня – День Збройних сил України. Саме до цього свята вийшов другий фільм документальної трилогії про ракетні війська й артилерію “Вогняний тризуб”, який можна переглянути в мережі.

 

Як уже писала “Новинарня“, автором ідеї цього проєкту є бойовий офіцер, генерал-майор Андрій Маліновський, який російську-українську війну зустрів на посаді командира 26-ї артилерійської бригади, а зараз є начальником Управління ракетних військ і артилерії Сухопутних військ.

Назва другої частини трилогії – “Зброя Бога” – говорить сама про себе: фільм розповідає про арсенал цього роду військ в українській армії.

 

У стрічці, яка триває 51 хвилину, розповідається про те, що озброєння – це не тільки те, що стріляє, а ціла система. І вона, за визначенням фахівців, базується на таких складових: засоби вогневого ураження, техніка розвідки, комплекси управління, засоби підготовки стрільби.

“Справжнім відкриттям для творчої групи стали відвідини підприємств, які працюють на арсенал ракетних військ і артилерію. Це не тільки державні, а й приватні виробництва, які свого часу проявили ініціативу, пройшли складний шлях дослідно-конструкторських робіт із низкою державних приймальних комісій, не втрачали ентузіазм через бюрократичні перепони, завдяки чому війська отримали сучасну техніку”, – каже автор сценарію Олег Калашніков, пресофіцер 26-ї артилерійської бригади.

“Одне із завдань фільму «Зброя Бога» – показати суспільству, що в нас є виробничий і науковий потенціал, який здатний забезпечити армію нормальними для сучасності зразками. Підприємства мають працювати за призначенням, адже російський агресор теж зміцнює свій потенціал і добре вивчив урок початку війни, коли хотів взяти Україну голими руками. Тоді хвиля патріотизму зупинила ворога, але тепер треба, щоб захисники нашої землі мали разом з гарячими серцями ефективну зброю стримування”, – наголошує режисер фільму Олексій Гончарук, офіцер 26-ї артбригади.

За його словами, максимальна відстань, на яку стріляють наявні в українського війська системи, – трохи більше  ніж 100 кілометрів. “Нам необхідно мати ракетний комплекс, який би стріляв на дальність 300 кілометрів”, – підкреслює Гончарук.

Творча група фільму:
режисер – Олексій Гончарук, автор сценарію – Олег Калашніков, графіка – Костянтин Наумов, редактори – Світлана Наконечна й Олександра Гончарук.

Як писала “Новинарня“, перший фільм трилогії “Вогняний тризуб”, “За законами Всесвіту”, вийшов 3 листопада – на День ракетних військ і артилерії ЗСУ.

Вихід третьої частини, яка має назву “Заради кожної краплі”, запланований 17 грудня – на день святої Варвари, котра є покровителькою ракетників і артилеристів.

Читайте також:
“Вогняний тризуб”: вийшов перший фільм трилогії про ракетні війська і артилерію ЗСУ

“Останній аргумент” Романа Дашкевича: перший фільм про засновника артилерії УНР. ВІДЕО

“Щит з острогою”: вийшов фільм про “князівську” 30-ту бригаду, яка вже понад шість років на війні. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна