Нігерійські пірати захопили судно з шістьма українськими моряками

 

Біля берегів Нігерії пірати захопили вантажне судно, в екіпажі якого є громадяни України.

Про це з посиланням на портал для моряків Seafarers Journal і Robban Assafina повідомляє УНН.

“Судно для перевезення генеральних вантажів STEVIA піддалося нападу піратів у Гвінейській затоці на північний захід від Порт-Харкорта, Нігерія. Пірати викрали вісьмох членів екіпажу”, – зазначається в повідомленні.

За даними Seafarers Journal, серед восьми заручників – шестеро українських громадян.

Повідомляється, що зареєстроване у Камеруні судно прямувало з південної частини Нігерії в Абіджан, Кот-д’Івуар, коли на нього напали пірати.

“До редакції морського порталу Seafarers Journal написала дочка одного із захоплених моряків. За її інформацією, на судні STEVIA батько працює старшим помічником капітана, і він точно серед числа заручників. Але сторона судновласника і агента ніякої інформації про надзвичайну подію не дає.

Підтвердження того, що тато потрапив у полон, вона отримала від одного із моряків, які перебували на борту. Вона уточнила, що із 8 заручників – шестеро українців (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, стармех, електромеханік і вайпер). На судні залишилося 7 членів екіпажу”, – повідомляють на порталі.

У Міністерстві закордонних справ також підтвердили цю інформацію.

“Нам відомо про цю ситуацію. У результаті піратського нападу біля узбережжя Нігерії 16 грудня в полон було захоплено вісьмох членів екіпажу, в тому числі шістьох громадян України.

Судновласником є албанська компанія. Тому посольства України у Нігерії та Албанії вживають відповідних заходів реагування. Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств”, –  повідомив речник відомства Олег Ніколенко.

Читайте також:
Гвінейська затока – нове Сомалі:
куди й чому перемістився центр морського піратства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна