СБУ відкрила ще одну справу за фактом прослуховування експрем’єра Гончарука

 

Служба безпеки України продовжує розслідування справи про прослуховування кабінету колишнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука й відкрила нову – про втручання в роботу держчиновника.

Про це в п’ятницю, 18 грудня, інформує “РБК-Україна”.

Крім справи, відкритої в січні за ст. 359 (незаконне використання технічних засобів негласного отримання інформації), Служба безпеки розслідує провадження, відкрите за статтею про втручання в діяльність держчиновника (ст. 344 Кримінального кодексу).

“За викладеними вами обставинами (прослуховування експрем’єра Гончарука, – “Н”) слідчими органів безпеки здійснюється досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 344 і ч. 3 ст. 359 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, 15 січня в ютубі опублікували записи розмов людей із голосами тодішнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука, заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової, тодішньої міністерки фінансів Оксани Маркарової, ексглави Мінекономіки Тимофія Милованова та інших.

Під час розмови, що справді відбулася за участю згаданих осіб у грудні, співрозмовники обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Зеленським. Гончарук говорив про те, що він погано розбирається в економіці, і був не надто високої думки про фаховість Зеленського.

За словами джерела “ДТ” в керівництві “Слуги народу”, аудіозапис розмови “злили” спеціально перед засіданням фракції, щоби були підстави оголосити недовіру чинному уряду.

Як результат, Олексій Гончарук написав заяву про відставку, але подав її президентові, а не Верховній Раді, як мало би бути за законом. Глава Кабміну назвав таку “прослушку” “загрозою національній безпеці”. Зеленський тоді вирішив залишити Гончарука на посаді.

Колишній президент Петро Порошенко натякав, що до “зливу” компромату на Гончарука може бути причетний олігарх Ігор Коломойський, власник каналу “1+1”.

Надалі ЗМІ повідомляли про ймовірну причетність до монтування записів “прослушки” журналістами програми “Гроші” каналу “1+1”, яку раніше очолював нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський.
Він назвав обшуки тиском на ЗМІ й заявив, що такого не відбувалося “навіть за часів Порошенка”.

Читайте також:
Фраза щодо Зеленського була вирвана з контексту, – Гончарук про “прослушку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна