Гончарук написав заяву про відставку

 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Як передає “Новинарня“, про це він повідомив у п’ятницю, 17 січня, у фейсбуці.

“Я прийшов на посаду – виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну”, – йдеться у дописі.

Гончарук також прозвітував про результати своєї роботи за 4 місяці, вказавши, що “вже за цей короткий проміжок часу багато чого вдалося”.

Він додав, що крім того, його команда підготувала “серйозний фундамент для розвитку країни у 20-му році” – зокрема щодо запуску низки онлайн-сервісів у найближчі місяці, які “назавжди спростять життя людей”.

Головним викликом прем’єр назвав необхідність подолати корупцію у держсекторі, вказавши, що “за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями”.

Свій Кабмін він назвав “командою порядних людей” і запевнив, що “на топ-рівні в уряді корупції немає”.

У своєму дописі Гончарук також висловився щодо злитих напередодні у мережу аудіо з нібито нарад за його участі.

“В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда… Він (президент, – “Н”) має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну”, – вважає Гончарук.

“Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента повідомить окремо”, – поінформували у пресслужбі глави держави.

Відповідно до статті 15 Закону України “Про Кабінет Міністрів України“, прем’єр-міністр має право заявити Верховній Раді про свою відставку.
Парламент розглядає питання про відставку не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період.
Прем’єр-міністр звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради.
Прийняття парламентом рішення про відставку має наслідком відставку всього складу Кабінету Міністрів України.

Читайте також:
Гончарук відрегував на скандал із “прослушкою”: записав відеозвернення

Як відомо, 15 січня на YouTube-каналі “Як обдурити президента” був опублікований аудіозапис з нібито розмовою Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

Гончарук, зокрема, заявляв, що він – “повний профан в економіці”.

На аудіозаписі людина з голосом, схожим на Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.

За даними ЗМІ, після публікації цього аудіозапису на засіданні фракції партії “Слуга народу” сталася сварка. Депутати обурилися висловлюваннями нібито Гончарука, а деякі запропонували висловити недовіру голові уряду.

У Кабінеті міністрів України спростували інформацію про те, що прем’єр-міністр написав заяву про звільнення.

Читайте також:
“Припинили схематоз, живуть на зарплату”: прем’єр Гончарук пояснив високі виплати урядовцям

Очільниця Мінрозгрому Бабак іде у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна