Гончарук відрегував на скандал із “прослушкою”: записав відеозвернення

 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що від самого початку зміни влади в Україні проти неї працюють багато людей, яким хотілось, щоб Україні не вдалося розвиватися, але їм таки не вдасться завадити.
Так прем’єр завуальовано відреагував на опубліковані увечері в середу, 15 січня, аудіозаписи з нібито розмовою Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це Гончарук сказав у вівторок, 16 січня, у відеозверненні.

“Із самого початку проти команди президента й уряду працюють багато людей, яким хотілось, щоб нам нічого не вдалося. Щоб Україні не вдалося. Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки”, – сказав Гончарук.

За його словами, головна мета роботи уряду — перезавантажити країну, зламати стару систему і побудувати нову, без “схематозів” і договорняків.

“Наша команда працює над тим, щоби кожен українець відчув реальні зміни.Боротьба триває, і я впевнений у нашій перемозі”, – наголосив глава уряду.

Гончарук також поділився позитивним новинами. Так, за його словами, зміцнився обмінний курс та збільшилися до 7-річного максимуму накопичення міжнародних резервів, які становлять 25 млрд доларів. Приплив прямих іноземних інвестицій в країну зріс до 2,5 мільярдів доларів. Різко знизилась інфляція до 4,1%.

“Якщо це не гарні новини для країни, то я повний “профан” в економіці”, – сказав він.

Як відомо, 15 січня на YouTube-каналі “Як обдурити президента” був опублікований аудіозапис з нібито розмовою Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

Гончарук, зокрема, заявляв, що він – “повний профан в економіці”.

На аудіозаписі людина з голосом, схожим на Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.

За даними ЗМІ, після публікації цього аудіозапису на засіданні фракції партії “Слуга народу” сталася сварка. Депутати обурилися висловлюваннями нібито Гончарука, а деякі запропонували висловити недовіру голові уряду.

У Кабінеті міністрів України спростували інформацію про те, що прем’єр-міністр написав заяву про звільнення.

Читайте також:
“Припинили схематоз, живуть на зарплату”: прем’єр Гончарук пояснив високі виплати урядовцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.