Гончарук назвав своє прослуховування загрозою нацбезпеці

 

Очільник уряду Олексій Гончарук заявив, що вважає факт його прослуховування є загрозою національній безпеці України.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 20 січня, про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Україна 24”.

Пояснюючи свою заяву про відставку, передану президенту, прем’єр пояснив, що таким чином підтвердив вотум довіри до себе з боку глави держави.

“Зараз дуже важливо, щоб у нас всередині команди не було ніяких непорозумінь. Ми протягом останніх чотирьох місяців робимо багато таких речей, які створюють багато проблем корупціонерам, хабарникам. І, очевидно, наживаємо багато ворогів”, – сказав прем’єр.

“Я думаю, що спецслужби розберуться, хто саме записував… Фактично, я вважаю, що це злочин. Я вважаю, що те, що було зроблено – це неприпустимо. Це, в тому числі – загроза національній безпеці з цілою низкою міркувань. Але, головна моя ідея, повідомлення, полягає в тому, що ми безкомпромісно боремося з корупцією”, – сказав Гончарук.

За словами прем’єр-міністра, в нинішньому уряді немає корупції і працюють чесні міністри. Говорячи про самі записи його розмови, які було опубліковано, Гончарук заявив, що в них було “нарізані цитати, висмикнуті з контексту і приправлені коментарями”.

“Все це маніпулятивним чином було подано”, – додав він і назвав захід, на якому проводився запис робочою нарадою і не бачить там нічого кримінального.

Нагадаємо, 15 січня на YouTube-каналі “Як обдурити президента” був опублікований аудіозапис з нібито розмовою Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

Гончарук, зокрема, заявляв, що він – “повний профан в економіці”.

На аудіозаписі людина з голосом, схожим на Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.

За даними ЗМІ, після публікації цього аудіозапису на засіданні фракції партії “Слуга народу” сталася сварка. Депутати обурилися висловлюваннями нібито Гончарука, а деякі запропонували висловити недовіру голові уряду.

У Кабінеті Міністрів України спростували інформацію про те, що прем’єр-міністр написав заяву про звільнення.

17 січня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Попри те, що згідно з Конституцією, питання про відставку голови уряду в Україні має вирішувати не президент, а Верховна Рада, Володимир Зеленський заявив, що розглянув звернення очільника уряду про його відставку і вирішив “дати йому шанс”, поставивши перед керівником Кабміну низку завдань.

Читайте також:
Виставою навколо “відставки” Зеленський і Гончарук разом принизили і Конституцію, і уряд та парламент, – експерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна